lunes, 22 de febrero de 2010

Acte sobre l'avortament i els embarassos adolescents


La Joventut Socialista de Sant Adrià de Besós va organitzar el passat divendres 5 de febrer de 2010 una xerrada-debat sobre els embarassos no desitjats en adolescents i l'avortament. L'acte es va celebrar a la Sala d'Actes de la Biblioteca Municipal de Sant Adrià. Va ser presentat per la Secretària de la Dona a la Comissió Executiva de la Joventut Socialista de Sant Adrià, Judit Silvia Alonso, i va contar amb la presència de 3 ponents: la Sra. Evelyn Segura, regidora de mediació a l'Ajuntament de Sant Adrià i advocada; el Dr. Antonio Fernández, psicòleg juvenil al Centre Mèdic Teknon Barcelona i el Dr. Santiago Barambio, ginecòleg.

La Sra. Segura ens va parlar des de la vessant més jurídica sobre la legitimitat de la dona per poder decidir lliurement sobre la seva sexualitat i el nou marc legal que empara les seves decisions. Per la seva banda, el Dr. Fernández ens va explicar les conseqüències psicològiques de les noies que avorten, amb efectes com el sentiment de culpa, la sensació d'estar perduda, etc. I ens va dir que en general hi ha molta més informació de les noies que decideixen avortar, que de les que decideixen seguir amb l'embaràs. Per últim, el Dr. Barambio ens va presentar una visió més científica de l'avortament i els embarassos. Ens va explicar quins són els riscos i les conseqüències mèdiques de l'avortament i va plantejar la qüestió de l'avortament com un tema que afecta les dones i que cal solucionar de la millor manera possible i amb professionals qualificats.

Després de les intervencions de la jurista i els professionals de la medecina, es va obrir un debat molt constructiu sobre diferents temes que afecten la salut sexual i reproductiva i vam parlar sobre l'avortament sense complexos ni prejudicis ideològics. Es va aconseguir, per tant, enfocar el debat com una qüestió que afecta la dona i que cal solucionar de la millor forma possible.

JOVENTUT SOCIALISTA DE SANT ADRIÀ DE BESÓS

No hay comentarios: