miércoles, 25 de noviembre de 2009

MANIFEST DE LA JSC SANT ADRIÀ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


El dia 16 de setembre es va publicar al “20 minutos” un noticia que estava a la cantonada d’una pagina perduda del diari. A Itàlia, una noia de 18 anys havia estat assassinada pel seu pare perquè portava sortint mig any amb un noi catòlic. La família portava 18 anys vivint en el país. Quant li van preguntar al pare perquè hi havia comès l’assassinat va respondre que la seva filla li havia deshonrat, la mare va recolzar al seu marit en tot moment, culpabilitzant a la seva filla. A Itàlia, al costat de casa nostra, cada any moren 40 dones per la seva deshonra.

A Turquia, país candidat per entrar en la Unió Europea, s’assassinen filles, mares, esposes, germanes i cosines, només perquè han estat violades. Es considera que en ser violades porten un dimoni dintre que perverteix els homes i si eren verges encara és mes pecat, perquè han perdut la seva honra. El govern imposa penes exemplars, però no sols és una practica de la societat musulmana del país, sinó que també els catòlics ortodoxos practiquen aquest assassinat que queda en família. Cada any moren centenars de dones als carrers, perquè han estat violades.

A la Xina fins fa poc s’abandonaven en orfenats o en mig del carrer a nenes petites perquè morissin. Tot com a conseqüència d'una llei que només permetia tenir un únic fill per família, i segons la tradició, els fills cuiden als seus pares quant envelleixen i les filles cuiden als pares dels seus marits. La Xina s’ha adonat que s’havien quedat sense futures esposes i ara és permès tenir dos fills si el primer és una nena, per no haver de portar dones d’altres països.

A l'Àfrica i a l'Orient Mitjà, es practica l’ablació, símbol de la virginitat, símbol de la mutilació femenina. Segon la regió és més o menys agressiva, només el clítoris, clítoris i llavis, o tot i a més cosit. A l'Àfrica es practica amb una fulla d’afaitar, sense cap mesura higiènica. A Europa també es practica clandestinament. Cada any, van de vacances als seus països d’origen moltes nenes que tornen mutilades, sense capacitat de sentir plaer. Espanya té una legislació que treu la custòdia a tot pare que hagi practicat a la seva filla l’ablació.

Al Congo, en la ja coneguda guerra dels diamants de sang, cada dia segresten a nenes per ser usades per violacions en mans de nens soldat o dels militars hutus. Són segrestades, mentre massacren a les seves famílies. Les violen cada dia, i quant es queden embarassades les abandonen a la selva, maten els seus nadons acabats de néixer davant d’elles o les maten directament. Existeixen alguns centres on intenten reintegrar-les a la societat.

Tots hem de dir: ja n'hi ha prou! ja n'hi ha prou de mutilacions, ja n'hi ha prou de violència, ja n'hi ha prou de privació de drets, ja n'hi ha prou de mort injustificades, JA N'HI HA PROU. No podem quedar-nos indiferents. Tots els que sí tenim veu, hem que cridar: JA N'HI HA PROU!

JUDIT SILVIA ALONSO
SECRETARIA DE LA DONA
JOVENTUT SOCIALISTA DE CATALUNYA
AGRUPACIÓ DE SANT ADRIÀ DE BESÓS

No hay comentarios: