Ahir dia 15 de juliol de 2009, el Parlament de Catalunya va aprovar la primera llei de tot l’estat espanyol que regula la mediació familiar i d'àmbit privat (comunitari).
Vivim en una societat canviant, la societat on ara vivim no és la mateixa a la qual van viure els nostres pares o avis. És una societat més plural, fruit de les onades migratòries que s’han produït al llarg del segle XX i XXI.
Aquesta nova societat necessita d’uns nous mecanismes de justícia, la mediació és una nova resposta, es pot aplicar a qualsevol conflicte, tan sols necessitem la voluntarietat de les parts.
L’objectiu principal de la mediació comunitària és la de proporcionar les eines i els recursos perquè el ciutadà tingui la capacitat de gestionar els conflictes que es produeixen en l’espai comunitari, per tal d’afavorir la cohesió social i la participació del ciutadà en la vida comunitària i, per altra banda, desenvolupar també la capacitat que té el ciutadà per a resoldre els seus propis conflictes .
Javier Wilhem (mediador i psicòleg de mediació i convivència) parla de la mediació comunitària en tres supòsits:
- la mediació com un dret que té el ciutadà
- la interacció que es produeix entre els veïns dóna com a resultat més seguretat.
- la inclusió de la convivència com una política social.
La mediació pot ser una bona eina per resoldre els conflictes que poden aparèixer, per exemple, en una comunitat veïnal, o també poden aparèixer en la convivència en un mateix espai públic.
Només vull acabar dient que amb la MEDIACIÓ TOTS HI GUANYEM , l’acord a què s'arriba és un acord entre les parts, fruit d’un diàleg.
SECRETARIA D'ACCIÓ SOCIAL
JSC Sant Adrià de Besós
No hay comentarios:
Publicar un comentario